Возила за спасување

Лизгачка платформа

 • Лизгачките платформи се користат за пренесување на возила што не успеале, или за трансфер на работни машини или на тркала помалку возила за помош на патот.
 • Со помош на барабанот на јажето монтиран на рамката, неисправните возила се лизгаат и се приближуваат до случајот. Во случај на платформи со фиксна рамка, задните врати може да се спуштат со хидрауличен систем и да се служат како рампа. Од рампата работните машини се прицврстени на платформата и се реализираат нивните трансфери.


Камиони

 • Специјални дизајн камиони за полициска служба, сервиси за спасување и поправка на автомобили и општини.
 • Лифтот може да носи до 3000 кг. Опција е и шасијата за носење 2 или 3 автомобили.
 • 4 хидраулични натрапници.
 • Хидрауличната платформа за лизгање е опција за потешки возила, да го влечат возилото на платформата со кука.


Камиони за наплата

 • Телескопски хидрауличен бум изработен од материјал Weldox (горе-долу движење) кој се крева и спушта со двојно хидраулични двојно дејство.
 • Хидрауличен крик со капацитет од 10-20 тони со јаже должина од 60 метри
 • Нозете за поддршка од секоја страна на задниот дел се направени во челик со шуплив дел и се заварени на подрамката. Секоја нога се контролира независно. Двете потпорни нозе имаат забиен раб за максимално задржување и дополнително се опремени со држачка плоча.
 • Една двојна шкафче и една вертикална шкафче, секоја со 2 врати и една двојна шкафче со единечна врата од секоја страна.
 • Сите хидраулични цевки се со висок квалитет до стандардите DIN 2391 / C. Црева со споени спојки се во согласност со стандардите SAE 100R2T.


Печати   Е-пошта